fredag 3. februar 2012

muffins idag óg!

...denne gangen bananmuffins. Oppskrifta har eg vidareutvikla etter litt prøving og feiling med ei banankakeoppskrift. Eit av måla var å gjere den litt sunnare, så i forhold til utgangspunktet har eg halvert sukkermengden, auka bananmengden, tilsatt litt havregryn, og bytta ut margarinet med rapsolje. Og sjølv om bananmuffins kanskje høyres litt spesielt ut, så slår det veldig an blant både sære små og sære store her:) 



Oppskrifta (den modifiserte) på ca 20 muffins:
2 egg 
1,5 dl sukker 
3-4 mosa bananer 
1,5 dl rapsolje 
3/4 dl melk (eg brukar surmelk) 
4,5 dl hvetemel (kan erstatte LITT av det med havregryn) 
2ts bakepulver 
2ts vaniljesukker 
1ts natron 

Egg og sukker piskast til eggedosis. 
Det tørre blandast inn vekselvis med det våte. 
Ha i dei mosa bananene til slutt. 
 Steikast på 200grader i ca 10 minutt.

...og Kalle gir seg ikkje så lett! No dansar han limbo:)

Goooood helg!

3 kommentarer:

  1. Alltid en grunn til å kose seg!!! Den oppskriften skal prøves:) Herlig snømann, og god helg kjære deg!

    SvarSlett
  2. Desse såg veldig gode ut. Ekstra bra når ingrediensane ikkje er så alt for usunne :)Då kan dei etast med godt samvit, også i vekedagane. Er faktisk eit dilemma det der her i huset. Me elksar å bake og kose oss, men det kan fort bli for mykje sukker. Så takk for tipset :)

    Haha, litt av ein snømann de har ;=)

    SvarSlett
  3. Bananmuffins er en slager her i huset også! Så jeg synes slett ikke det høres spesielt ut ;)
    Og sant som du skriver; man kan godt kutte ut noe av sukkeret - for bananen er så søt i seg selv. Vi har hakka sjokolade og litt kanel i også. Kan anbefales!

    God helg til deg og dine!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...